21. 10. 2024

Příjem žádostí o dotace na podporu sportu a volnočasových aktivit. Od 21. do 27. října bude možné podávat žádosti o dotace z Dotačního programu na podporu sportu, volnočasových aktivit a akcí se širokým zapojením veřejnosti. Poprvé se budou podávat přes Portál občana, kde už nyní najdete návod, jak na to: https://portal.koprivnice.cz/portal/dotace.html. Program, který schválili zastupitelé v září, přináší významné změny nejen ve způsobu podávání žádostí, ale také ve způsobu rozdělování dotací místním sportovním klubům. Cílem bylo najít spravedlivý klíč pro rozdělení financí – nově se sledují celkové náklady v hlavní činnosti klubu či spolku a z nich se vypočítá podpora města. Rozděleno bude opět zhruba 15 milionů korun. 

 

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ MÁ NOVÉ VEDENÍ. HEJTMANEM JE JOSEF BĚLICA. Hnutí ANO, které zvítězilo v zářijových krajských volbách v Moravskoslezském kraji, bude následující čtyři roky vést kraj s podporou koalice SPD, Trikolora a PRO. Potvrdilo to dnešní ustavující zastupitelstvo Moravskoslezského kraje. Noví krajští zastupitelé zvolili jedenáctičlennou krajskou radu, rozhodli o zřízení a personálním složení výborů při zastupitelstvu. Hejtmanem se stal Josef Bělica. Hnutí ANO získalo v krajských volbách nadpoloviční počet mandátů v 65členném zastupitelstvu. Se čtyřmi zastupiteli za koalici SPD, Trikolory a strany PRO má v krajském zastupitelstvu 39 míst. V krajské radě obsadilo ANO 9 křesel včetně hejtmana, koalice SPD, Trikolora a PRO 2 křesla.
Krajské volby v Moravskoslezském kraji vyhrálo hnutí ANO s 35 mandáty v zastupitelstvu. Koalice SPD, Trikolora a PRO má 4 krajské zastupitele. V opozici skončilo uskupení Starostové a Osobnosti pro kraj s 11 křesly, Spolu MSK s 10 zastupiteli a koalice Stačilo! s 5 mandáty.

SLOŽENÍ RADY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE:

Hnutí ANO 2011:

Hejtman MSK JOSEF BĚLICA           finance, zahraniční vztahy, bezpečnost

  • NHK ŠÁRKA ŠIMOŇÁKOVÁ          evropské projekty, cestovní ruch
  • NHK  MICHAL KOKOŠEK               investice a majetek
  • NHK  RADEK PODSTAWKA            doprava
  • NHK  MARTIN GEBAUER               zdravotnictví
  • NHK JAN VEŘMIŘOVSKÝ             školství, mládež a sport
  • NHK  JANA MUROVÁ                     informatika a kybernetická bezpečnost
  • NHK ŠÁRKA VILAMOVÁ                strategický rozvoj
  • NHK STANISLAV KOPECKÝ          sociální oblast

 Koalice SPD, Trikolora a PRO:

  • radní PAVEL STANĚK životní prostředí, územní plánování
  • radní PETER HARVÁNEK kultura a památková péče

 

Nemocnice v Novém Jičíně úspěšně dokončila modernizaci svého diagnostického vybavení s cílem zlepšit kvalitu a efektivitu péče. Investice ve výši téměř 80 milionů korun zahrnovala instalaci nejmodernějších technologií, přičemž nejzásadnější je pořízení nové magnetické rezonance a počítačové tomografie (CT). Tato modernizace zefektivní vyšetřovací procesy, zkvalitní diagnostiku a výrazně zkrátí čekací doby na vyšetření. Za rok 2023 bylo v nemocnici provedeno 14 000 CT vyšetření a 4 800 vyšetření magnetickou rezonancí. Nemocnice se také chystá integrovat umělou inteligenci do diagnostických procesů, což by mělo zlepšit přesnost a rychlost diagnostiky.

 

KONCERT: 4 Tenoři a Unique Quartet je na programu KDK v pondělí 21. 10. 2024 v 19:00 hodin, zpívají hity Karla Svobody, a to nejlepší z filmů a muzikálů.

 

Naučná komentovaná procházka s bylinářem Vladimírem Vytáskem na téma Léčivé účinky stromů se koná 21. října od 15:30 hod., sraz u sochy E. Zátopka.

 

Zábavné odpoledne v knihovně pro děti od 3 do 6 let a jejich doprovod, to bude hudební Bookstart v úterý 22. 10. 2024 v 15:30, pobočka knihovny Sever v komunitním centru Pětka.

 

Policisté odhalili přes 5 milionů cigaret bez platné tabákové nálepky, škoda na dani činí cca 20 milionů korun. Policie ČR rozkryla jednání pěti mužů, kteří se měli podílet na nelegálním obstarávání, skladování a následné distribuci padělků cigaret světových výrobců. Trestnou činnost měli páchat na území Moravskoslezského kraje v průběhu minulého roku do současné doby buď samostatně, nebo společně. Při domovních prohlídkách zajistili policisté krom jiného přes 150 000 kusů cigaret, jako náhradní hodnotu zajistili i více než 1 milion korun a nemovitosti. Krajští kriminalisté odboru hospodářské kriminality na případu i nadále pracují.

 

Lyžařská škola Sluníčko, která pracuje pod Domem dětí a mládeže v Kopřivnici, pořádá v lednu 18. ročník výuky lyžování a snowboardingu. Letos jsou připraveny dva kurzy, pro děti od 5 do 6 let je otevřen klub Lachtánci, konkrétně pro malé nelyžující děti, které mají zájem o zkrácenou výuku od 9 do 12 hod., druhý kurz je pro zájemce od 7 do 99 let. Škola začíná 13. ledna a výuka trvá 5 sobot. Přihlášky už je možno podávat na webu DDM Kopřivnice.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice