Povodňová tel. linka 950 739 946

Může jít o obrázek text

Hejtman vyhlásil stav nebezpečí

Prosíme, pokud se nebudete potýkat se skutečně nebezpečnou a krizovou situací, nevolejte na krizové linky. Je pro Vás připravena speciální povodňová linka provozovaná Městskou policií Ostrava: 950 739 946. Tím, že nebudete krizové linky blokovat, pomůžete řešit náročnou situaci, ve které se Moravskoslezský kraj nachází.

Aktuální informace ohledně povodní najdete na facebooku a instagramu města.

V sobotu 14. září vyhlásil hejtman 3. stupeň povodňové aktivity a stav nebezpečí pro celý Moravskoslezský kraj. Lidé se budou muset řídit krizovými opatřeními, jakými může být evakuace, zákaz vstupu atd. Připraven je tým, který bude případné evakuace zajišťovat. 

Žádáme Vás, abyste nepodnikali zbytečné cesty – některé silnice v Kopřivnici i okolí jsou uzavřeny. Nechoďte ani do blízkosti vodních toků.

Pokud potřebujete pytle a písek, můžete si je vyzvednout do skladu Slumeka na ulici Severní – vedle stavebnin. Vezměte si s sebou lopaty a vozík. Lidé, kteří jsou imobilní, mohou v této záležitosti volat na číslo 724 803 217.

Prosíme, neblokujte svými vozy cestu hasičské technice. Hasiči potřebují pro průjezd minimálně 3 metry!

Dále prosíme, neblokujte tísňové linky 150 a 112 kvůli neurgentním záležitostem, jakými jsou například čerpání vody ze sklepů a garáží. Pro neurgentní záležitosti zřídil kraj linku 950 739 946.

Sledujte aktuální informace na facebooku a instagramu města.

Situace v místních částech je velmi vážná. Silnice v Mniší a ve Vlčovicích jsou uzavřeny. Pokud nemusíte, nevyjíždějte a nechoďte k vodním tokům.

Lubina zhruba od 13:15 dosahuje třetího stupně povodňové aktivity. Jde o stav ohrožení. V okolí toku hrozí škody na majetku a životech – lidé by měli být připraveni k okamžitému odchodu. Prosíme, poslouchejte pokyny záchranných složek a v případě nutnosti opusťte ohroženou oblast. Pokud jste v bezpečí, pomáhejte šířit důležité informace.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice