23. 8. 2024

Aktuálně probíhá již 9. ročník ankety Moravskoslezská SESTRA. Hlavní myšlenkou této tradiční a prestižní ankety je ocenění sester za jejich obětavou práci a poděkování za to, co pro nás dělají. Anketa byla zahájena dne 8. dubna  2024. Nominovat své kandidáty mohla odborná zdravotnická veřejnost do 30. dubna 2024. Podrobnosti a přesná pravidla najdete zde. Součástí této ankety je také hlasování veřejnosti, které probíhá od 1. srpna 2024 do 25. srpna 2024. Veřejnost vybírá z 15 finalistek zvolených odbornou porotou svou nejoblíbenější sestřičku, která získá titul Sestra veřejnosti 2024. Anketa Moravskoslezská SESTRA 2024 se i v letošním roce těší velké oblibě a vítězové budou oceněni nejen uznáním a oceněním jejich práce, ale také hodnotnými cenami, které si převezmou na slavnostním galavečeru dne 13. září 2024 v aule Vysoké školy báňské.

 

Větřkovický triatlon poprvé i pro děti. V sobotu 24. srpna se bude konat 15. ročník Větřkovického triatlonu. Letos přináší velkou novinku, a to duatlon pro děti plus zkrácený triatlon pro žáky od 12 let. Poprvé se tedy mohou postavit na start všechny věkové kategorie. Pro nejmladší účastníky a fanoušky bude připraven také doprovodný program v podobě herničky, skákacího hradu a malování na obličej. Prezentace do dětských závodů začne v 7:30, o dvě hodiny později proběhne společná rozcvička a v 9:45 odstartují nejmladší kategorie. Děti změří svou rychlost a vytrvalost v jízdě na kole (1,5-3 km) a v běhu (300-600 m). Prezentace do hlavního závodu bude probíhat od 11 hodin, ve 13 hodin vyběhnou na trať juniorské štafety a žáci, následováni dorostenci, juniory a dospělými. Startovat se bude z hlavní pláže, odkud se závodníci vydají na 200-600 metrů dlouhou plaveckou část. Druhou disciplínou je kolo, na kterém budou jednotlivé kategorie zdolávat 5-22 kilometrů. Připravena je kopcovitá trasa vedoucí po různých typech terénu, včetně lesa, a proto organizátoři doporučují MTB. Závěrečný běh bude dlouhý 900 metrů až 3,8 kilometru. Bližší informace najdou zájemci na webu https://www.vetrkovicky-triatlon.cz/ „Větřkovický triatlon je nejen úžasným sportovním zážitkem, ale také příležitostí objevit krásy Větřkovické přehrady a okolí. Už před lety se v našich hlavách zrodila myšlenka využít této nádherné lokality pro triatlonové závody. A tak se v létě 2009 uskutečnil první nultý ročník, který sloužil jako testovací podnik pro kamarády. První oficiální ročník se konal v roce 2010 za účasti přibližně 50 odvážlivců. Ale to už se dávno změnilo! Větřkovický triatlon získal popularitu mezi závodníky i fanoušky a od roku 2012 je plnohodnotnou akcí podporovanou městem Kopřivnice,“ uvedli organizátoři Marta Kozinová a Miroslav Chovanec. Stejně jako v minulých ročnících bude mít i letošní Větřkovický triatlon dobročinný podtext. „Každý z nás by měl mít možnost sportovat a užít si radost z pohybu, ale někteří bohužel takové štěstí nemají. Proto je každý ročník Větřkovického triatlonu doplněn o charitativní projekt, kterým chceme podpořit lidi, jenž prožívají těžší období a potřebují naši pomoc. V místě závodu najdete kasičku, do které můžete přispět jakoukoliv částkou. Tentokrát společně pomůžeme pětileté Tínce z Příbora, které genetici diagnostikovali vzácný CFC syndrom,“ doplnila Marta Kozinová.

 

ČTVRTEK 22. SRPNA 2024: PŘEDNÁŠKA: Hrajeme si s pamětí, Štramberk. Trénování paměti, kde si můžete užít zajímavosti, pohodu i zábavu. Naučíte se mnemotechniku, čili grif na zapamatování. Zkusíme si, zda nám jde lépe pamatování slov, obrázků nebo čísel. Doporučujeme brýle na čtení s sebou. Komunitní centrum Stará škola 10:30. Vstupné: Zdarma.

 

PÁTEK 23. SRPNA 2024: Mezinárodní noc pro netopýry, Hukvaldy, Ekocentrum Hubert 18:00 až 21:30. Vstupné dobrovolné.

PROGRAM:

– promítání filmu

– ukázka hendikepovaných netopýrů

– tvoření pro děti s netopýří tématikou

– pozorování netopýrů pomocí ultrazvukových detektorů

– výstava: Netopýři tajemní a zranitelní

 

PÁTEK 23. SRPNA 2024: NĚKDO VEN??? Noční pochod, Kopřivnice. Prázdninový projekt pro kopřivnickou mládež, pro všechny, kteří chtějí něco príma zažít. Nenuď se doma, přijď na akce, sbírej hlavolamy a bav se! Účast na akcích je zdarma. Všechny podrobné informace na Facebooku – Někdo ven??? sraz-vlakové nádraží 18:00 – 24:00. Vstupné: Zdarma.

 

SOBOTA 24. SRPNA 2024: Farmářský trh. Moravské trhy ve spolupráci s městem Příbor pořádají trhy na náměstí Sigmunda Freuda. Náměstí Sigmunda Freuda od 9:00.

 

SOBOTA 24. SRPNA 2024: PROMENÁDNÍ KONCERT: Jakub Jalůvka a Denisa Chromá, Štramberk. Jakub Jalůvka představí akusticko-multižánrovou kapelu ve složení nástrojů kytary, bicí, baskytara a zpěv. Jako kytarista, aranžér a skladatel ovlivněn světovými velikány, virtuózy jako např. Johnem Mclaughlinem nebo Al di Meolou a dalšími vytváří fúze ladných melodií a harmonií, které se prolínají mezi jednotlivými žánry a svá hudební čísla a představení umocňuje videoprojekcí. ŠTRAMBERK U Staré školy 17:00, Vstupné: Dobrovolné.

 

SOBOTA 24. SRPNA 2024: ZÁVOD: 15. ročník Větřkovický triatlon, Kopřivnice-Větřkovická přehrada. 15. ročník Větřkovického triatlonu. NOVINKOU jsou dětské závody, které budou v podobě DUATLONU (běh & kolo) a zkrácený triatlon pro žákovské kategorie. Větřkovická přehrada od 9:30 hodin.

 

SOBOTA 24. SRPNA 2024 A NEDĚLE 25. SRPNA 2024-POUŤOVÝ JARMARK v Kopřivnici. Pouťový jarmark se blíží! Je čas se připravit na den plný zábavy, nákupů a nezapomenutelných zážitků!

PROGRAM:

Sobota 24. srpna

09.30 hod. – Cimbálová muzika Radhošť

10.30 hod. – Divadélko Ententýky – Pirátská pohádka

12.30 hod. – Cimbálová muzika Radhošť

13.30 hod. – Divadélko Ententýky

 

Neděle 25. srpna

09.30 hod. – Country kapela Lepenec

10.30 hod. – Divadlo Milana Šťastného – O kůzlátkách

12.30 hod. – Country kapela – Lepenec

13.30 hod. – Divadlo Milana Šťastného – O sedmi ztracených tečkách

 

Tradiční Bartolomějský večer plný hudby, Sad Dr. E. Beneše

PROGRAM:

16.00 hod. – Kaczi (beskydská písničkářka s akordeonem)

18.00 hod. – D.U.Bmusic (funky hudební koktejl z Olomouce)

20.00 hod. – Hospodský bordel (energetický nášup z Nového Jičína)

22.00 hod. – NAGAUČ (cover kapela, která to umí rozproudit)

 

NEDĚLE 25. SRPNA 2024

Projížďka veterány značky Tatra Kopřivnice. Už se stalo tradicí, že ke kopřivnické pouti patří také nedělní projížďky ve veteránech značky Tatra a nebude tomu jinak ani letos! Prostranství před lékarnou Dr. Max 9:00 – 18:00

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice