21. 6. 2024

Pátek ve znamení Dne s hrdiny. Veřejnosti se v rámci akce Den s hrdiny naskytne v pátek 21. června 2024 ojedinělá příležitost vidět na jednom místě ukázky techniky, výstroje a výzbroje Policie a Armády České republiky, Hasičského záchranného sboru, ale také Zdravotnické záchranné služby, Celní správy a Vězeňské služby. Ve svých stáncích u Muzea nákladních automobilů Tatra budou prezentovat svou činnost Letiště Ostrava, organizace BESIP, Český červený kříž, Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava, Slezské zemské muzeum, Vojenský opravárenský podnik a Rádio Čas. „Během bohatého programu jsou pro návštěvníky připraveny mimo jiné ukázky výcviku služebních psů i ukázka bojového výcviku Armády České republiky, děti čeká zábavné vystoupení klauna Hopsalína a veselé písničky Míši Růžičkové,“ uvedla edukátorka Lucie Kazlepková. Za přítomnosti hejtmana Moravskoslezského kraje, starosty města Kopřivnice a vedení jednotlivých bezpečnostních složek složí služební slib noví policisté a budou oceněni příslušníci bezpečnostních sborů. „Akce se zvlášť v průběhu dopoledne zúčastní pozvané školní skupiny, pro které jsou připraveny zábavné úkoly a soutěže, zváni jsou ale samozřejmě úplně všichni z řad široké veřejnosti, místní obyvatelé i turisté. Program u muzea odstartuje v 9 hodin a bude ukončen koncertem skupiny Lucie Revival, který začne v 16 hodin,“ doplnila Lucie Kazlepková. 

 

Svátek hudby doplní jarmark a cyklohrátky. Kopřivnice se opět připojí k řadě českých i zahraničních měst a v pátek 21. června oslaví Evropský svátek hudby. Při této příležitosti se na podiu v sadu E. Beneše představí řada muzikantů, kteří potěší milovníky různých hudebních žánrů. Součástí akce bude také jarmark místních tvůrců Zahrada a děti se mohou těšit na oblíbené Cyklohrátky. Kopřivnické oslavy svátku hudby budou rozděleny do dvou bloků. Dopoledne od 9 do 11:30 se publiku představí sbory a kapely místních základních škol. Na podiu u Galerie Galaxie vystoupí nejen žáci, ale také jejich učitelé. Odpolední blok zahájí v 15 hodin Big band, zpěváci a kytaristé z První soukromé základní umělecké školy MIS music. V 17 hodin zahraje známé rockové hity v netradičním akustickém pojetí skupina Acoustica, v 19 hodin vystoupí známé vokální seskupení Fragile a ve 21 hodin program uzavře kapela The Yellow Socks s vlastními rock´n´rollovými songy ve stylu 50. let. Stejně jako vloni bude součástí odpoledního programu také jarmark místních tvůrců Zahrada: „Na Zahradě najdete všechny dárky pro paní učitelky a ještě mnohem víc! Hrníčky, tašky, šaty, šperky, kosmetiku, svíčky, med a mnohé další! Nebude chybět ani jóga, tvořivé workshopy, herní koutek a fůra jídla i pití,“ lákají organizátorky Adéla Veřmiřovská a Zuzana Přívětivá, které akci připravují již podesáté. Přestože Evropský svátek hudby je zejména oslavou muzikantů, tvůrců a kultury, na své jsi přijdou také malí milovníci pohybu. Na nedaleké louce u radnice se totiž uskuteční Cyklohrátky: „Oblíbené dětské závody se měly konat již na začátku června, ale bohužel nám nepřálo počasí. Nechtěli jsme je dlouho odkládat, a proto jsme jimi obohatíme oslavy svátku hudby. Čeká nás tedy opravdu pestré odpoledne,“ uvedla koordinátorka projektu Zdravé město Kopřivnice Ivana Holubová. Cyklohrátky, začnou v 16 hodin registrací závodníků, samotný start je plánován o 30 minut později. Závodníci pojedou ve čtyřech věkových kategoriích, přičemž tři budou pro kola a jedna pro odrážela. Každé startující dítko obdrží sladkou odměnu a ta nejlepší v každé kategorii také diplomy a pěkné ceny.

 

SOBOTA | 22. ČERVNA 2024

ZÁVOD: Jaštírská osmička | Kopřivnice

2. ročník závodu v nordic walkingu

Trať: 8 km 

Srdečně zveme všechny profi i amatérské příznivce nordic walkingu na druhý ročník závodu volnou technikou.

V ceně startovného je drobné občerstvení a pamětní medaile pro každého účastníka. Ceny pro první tři v kategorii muži a ženy. Trať vede po zpevněném povrchu, z toho 2 km po polních cestách. Závod probíhá bez traťových rozhodčích. Podmínkou účasti jsou výhradně hole určené pro nordic walking. S jiným vybavením nebude závodník vpuštěn na trať.

Kde: Kulturní dům Mniší (start) | Kdy: 10:00 | Startovné: 100 Kč

MINICUP 2024 | Hukvaldy

Tradiční sousedský Minicup družstev našich místních částí pořádaný TJ Sokol Hukvaldy. Kdo nebude hrát, může přijít aspoň fandit. 

Kde: Fotbalové hřiště | Kdy: 14:00 | Startovné: 100 Kč.

Svatojánské ohně a metání metel | Příbor

Program:
– Kapela Čeladenka
– Guláš, občerstvení a posezení
– Zapálení vater a metání metel přes řeku Lubinu od 21:00 hodin.

Kde: Park Na Nábřeží Rudoarmějců | Kdy: 18:00.

Dětský den s klauny | Kopřivnice

Děti provedou programem Klauni na volné noze.

Program:
– Klauniánda
– Bublinková show
– Balónková show
– Bohatá tombola
– Atd.

Pro lepší zážitek si s sebou vezměte masky.

Kde: Komunitní centrum Vlčovjan | Kdy: 13:00 | Vstupné: Dobrovolné.

 

Pivobraní v Novém Jičíně
KDY: 21. a 22. června (17-24 hodin)
KDE: Masarykovo náměstí, Nový Jičín
ZA KOLIK: zdarma
PROČ PŘIJÍT: Jubilejní 10. ročník Pivobraní – festivalu zlatavého moku, skvělého jídla a báječné zábavy pro celou rodinu, je tady. Poprvé v historii potrvá dva dny, od pátku 21. do soboty 22. června. Pivobraní na Masarykově náměstí bude přehlídkou řemeslného fortelu sládků malých rodinných pivovarů z Česka i zahraničí, kteří navazují na staletou tradici vaření piva. A skutečně bude co porovnávat, vždyť právě Moravskoslezský kraj vyniká velkým počtem minipivovarů.

 

Klusácké dostihy v Bravanticích
KDY: 22. června (14-17 hodin)
KDE: Hipodrom Bravantice
ZA KOLIK: zdarma
PROČ PŘIJÍT: Klusácká sezona 2024 se rozjíždí v Bravanticích. Přijďte strávit hezké odpoledne s klusáky. Na místě je občerstvení formou automatů, ve vybrané dny stánkaři a doprovodný program.Klusácké dostihy na Hipodromu Bravantice se pořádají každým rokem. Letos je naplánováno celkem 8 dostihových dnů ve vybrané soboty. Pro návštěvníky je parkování a vstup zdarma.

 

Kontakt Fest
KDY: 22. června
KDE: Amfiteátr na Horečkách
PROČ PŘIJÍT: V přírodním prostředí unikátního lesoparku Horečky na pomezí Frenštátu pod Radhoštěm a Trojanovic se uskuteční výjimečná kulturní a společenská událost, lifestylový festival Kontakt Fest. Festival nabídne zcela nový koncept skutečného zážitku v přítomném čase, jehož hlavní konstantou je kvalita. Kontakt Fest nabízí setkání osobností pod pódiem i na pódiu. Tato akce se naprosto vymyká běžnému pojetí klasického hudebního festivalu. Kontakt Fest je tu pro všechny milovníky dobré muziky, špičkové gastronomie i nadčasové architektury bez rozdílu věku. Vedle hudebních vystoupení a rozhovorů s inspirativními osobnostmi na výjimečných místech, nabídne tato událost návštěvníkům možnost osobního setkání s celou řadou osobností.

 

Putování vybranců
KDY: 22. června (9.30-16 hodin)
KDE: Mosty u Jablunkova
ZA KOLIK: zdarma
PROČ PŘIJÍT: Turistický výlet pro širokou veřejnost se zaměřením na rodiny s většími dětmi. Účast je individuální, výlet nebude mít společný start, účastníci vyrazí na výlet kdykoliv během dne. Registrace bude možná od 9:30, návrat do 16. hodiny. Vybranci sloužili na Velké šanci a celých Jablunkovských šancích od 40. let 17. století a takto pojmenováni byli podle nařízení těšínské kněžny Lukrécie Alžběty, kdy byl vybrán každý šestý poddaný, aby zde sloužil. Vybranci tvořili strážní oddíly, jež měly zabránit překročení hranic menšímu počtu nepřátel nebo také k vykonávání stavebních prací na opevněních. Akce navazuje na povinnosti vybranců. Jednou z nich byl i pohyb mezi ostatními pevnostmi opevnění. Veřejnost bude putovat na 4 km vzdálenou Starou šanci, cestou narazí na historické vojenské hlídky, bude plnit úkoly, dovídat se zajímavosti. Součásti bude např. ukázka střelby z muškety nebo děla. Pro pohodové absolvování výletu si rezervujte asi 3 hodiny.

 

Svatojánská noc na Hukvaldech
KDY: 22. června (19-22.30 hodin)
KDE: hrad Hukvaldy

PROČ PŘIJÍT: Noc tajemných kouzel, pokladů a svatojánských ohňů plná šermířských soubojů, strašidelných příběhů a ohňové show ožije na hradě Hukvaldy. Magickým lesem, cesta k hradu vede a najít poklad málokdo svede! Marně zde hledáte čarovné kapradí, tajemné příběhy, hřejivé ohně a souboje rytířů, snahu vám nahradí.

 

27. Mezinárodní folklorní festival Frýdek-Místek
KDY: 18. až 23. června
KDE: Náměstí Svobody, Frýdek-Místek
ZA KOLIK: zdarma
PROČ PŘIJÍT: 27. Mezinárodní folklorní festival Frýdek-Místek se letos uskuteční 18. až 23. června. Můžete se těšit na pestrý program, který budou prezentovat nejen soubory z různých regionů České republiky, ale také soubory ze zahraničí.

 

 
 

 
© 2008 Studio Kabelové televize Kopřivnice